Na tradicionalnom gastronomskom nadmetanju leskovačke Trgovisnko-ugostiteljske škole koje se organizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom Leskovca, koje nosi ime proslavljenog roštilj majstora “Dragija Gligorijevića Bureta“ i održava se 28. put, učestvovalo je danas šest takmičara, a prvi utisci članova žirija jesu da je, u odnosu na 2019. godinu, ono znatno podignuto na viši nivo.
Roštilj majstori takmičili su se u tri kategorije : priprema pljeskavice iz ruke, priprema ćevapa iz ruke i modernog jela, odnosno specijaliteta restorana iz kog majstor dolazi.
Kako je kazao profesor kulinarstva Ivica Zdravković žiri je uglavnom primetio da su jela ukusna i da postoji sklad boja u aranžiranju.
Predsednik žirija ove godine bio Aleksandar Stanković, Leskovčanin sa ogromnim iskustvom u kulinarstvu i doskorašnji šef kuhinje Hotela “Splendid“ u Budvi. On je naglasio da je osnovni zadatak svih da se kontinuirano radi na promociji leskovačkog roštilja koji se mora modernizovati samo kada je u pitanju njegovo serviranje i paleta boja.
Kako je konstatovano ova revija roštilja je lepa tradicija koja se mora nastaviti i internacionalno unaprediti.
S obzirom da je konkurencija bila izuzetno jaka, te da je prikazano izuzetno znanje i umeće, tročlani žiri (Slaviša Milošević– profesor kulinarstva Trgovinsko – ugostiteljske škole iz Leskovca, Ivica Zdravković – nastavnik veština i Aleksandar Stanković – gastronom) je nakon bodovanja proglasio pobednike u pripremi i pečenju jela sa roštilja i to:
U kategoriji pripreme ćevapa:
1. mesto – Miloš Dimitrijević, brza hrana“Kralj roštilja”
2. mesto – Stefan Anđelković, “Bratska kafana Đokić”
3. mesto – Stefan Đorđević, restoran “Stara škola”, Veliko Trnjane
U kategoriji pripreme pljeskavica:
1. mesto – Stefan Anđelković, “Bratska kafana Đokić”
2. mesto – Emina Đorđević, restoran “Koliba”
3. mesto – Milan Ilić, restoran ”Novi dukat”
U kategoriji pripreme jela po izboru:
1. mesto – Emina Đorđević, restoran “Koliba”
2. mesto – Stefan Đorđević, restoran “Stara škola”, Veliko Trnjane
3. mesto – Miloš Dimitrijević, brza hrana “Kralj roštilja”