Turistička organizacija opštine Bojnik, organizovala je takmičenje u pripremanju riblje čorbe i radanskog gulaša pod nazivom ,,Zlatni kotlić Bojnika 2021”.
Profesor Aleksandar Kostić i učenici Tehničke škole ,,Boško Krstić” su rekli da je tajna pripreme u upotrebi više vrsta ribe i ljubavi koja se uloži u pripremi riblje čorbe.
Gulaš kao tradicionalno jelo takođe zahteva osim kulinarskog umeća i puno ljubavi koja se ulaže u njegovu pripremu, kazao je Danilo Krivokapić ispred ekipe ,,Zmaj sa Radana“.
Prvo mesto u kuvanju riblje čorbe i radanskog gulaša zauzela je ekipa Džek iz Lapotinca, drugo mesto ekipe Zmaj sa Radana I i II i treće mesto u obe kategorije osvojila je ekipa Tehničke škole ,,Boško Krstić” iz Bojnika, kazao je direktor Turističke organizacije Bojnik Mladen Đorđević.
O kvalitetu najbolje pripremljenog kotlića odlučivalo se na osnovu određenih kriterijuma kao što su ukus, boja, pikantnost, skuvanost ribe i mesa kao i opšti utisak.
Prva nagrada je kotlić, druga skara i treća tanjirača za roštilj.
Pobednici Dušan Pejčinović i Darko Jović iz ekipe Džek kažu da su učestvovali na takmičenju zbog druženja, i da nagrade nisu očekivali.
Posetioci manifestacije koja je ove godine održana po peti put su imali priliku da degustiraju riblju čorbu i radanski gulaš.
Takmičenje je održano na keju pored Puste reke.
Manifestaciju je posetio i predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović.