Povodom tradicionalne Roštiljijade 34. po redu još tokom jučerašnjeg dana, duž Bulevara oslobođenja počele su da se montiraju roštiljski štandovi sa baštama i oni na kojima će se prodavati razna roba.
Od ranog jutra počele su da se raspaljuju skare i pripremaju pljeskavice, ćevapi, uštipci, Leskovački voz i drugi specijaliteti našeg kraja, a po tradiciji prisutni su i vlasnici pečenjara iz drugih gradova koji nude prasiće i jagnjeće pečenja.
Profesor gastronomije na Visokoj poslovnoj školi u Leskovcu i vlasnik restorana Dva drugara Ivica Zdravković, koji je slavu Leskovačkog roštilja proneo ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu je pun entuzijazma da leskovčanima i gostima ponudi kvalitet i pristupačne cene uz prigodan muzički program.
Tradicionalno godinama unazad restoran Dva drugara nudi gostima svoje specijalitete, a recept za njih je ljubav i južnjački duh koji se unese u pripremu kaže Zdravković.
Od ranog jutra gosti sa strane šetaju glavnom leskovačkom ulicom, posebno im je interesantan Gradski trg i kažu da sa nestrpljenjem očekuju večerašnji nastup Saše Matića.
Naša ekipa posetila je i novi Gradski trg gde je montirana bina i gde se vrše poslednje pripreme za večerašnje otvaranje.