U leskovačkoj Trgovinsko-ugostiteljskoj školi danas je u okviru 29, leskovačke ,,Roštiljijade,, organizovano 26. po redu, tradicionalno takmičenje učenika srednjih ugostiteljskih škola u pripemi jela sa roštilja.
Tročlani žiri kojim je predsedavao Hristov Tončev iz Ćustendila imao je, kaže, težak zadatak jer su se učenici maksimalno trudili tako da su sva jela bila dobro pripremljena, ali presudne su bile nijanse.
Svojim umećem predstavili su se učenici škola Svetozar Krstić – Toza iz Vučja, srednje stručne škole Sveti Sava iz Bujanovca, profesionalne Gimnazije za turizam iz Ćustendila, kao i domaćini učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca.
U kategoriji najbolje pripremljenih pljeskavica prvo mesto osvojili su Milan Stoilković i Dušan Jovanović iz Vučja, drugo Stefan Mitić i Nikola Stanković iz Bujanovca.
U kategoriji najbolje pripremljenih ćevapa prvo mesto prema oceni žirija pripalo je Božidaru Asenovu i Martinu Krstevu iz Ćustendila, drugo Dušanu Jovanoviću i Milanu Stoilkoviću iz Vučja, treće Dušanu Cvetkoviću i Velimiru Saviću iz Leskovca.
Dok su u kategoriji inovacija medalje i diplome uručene Stefanu Mitiću i Nikoli Stankoviću iz Bujanovca, drugo Martinu Krstevu i Božidaru Asenovu iz Ćustendila.
Sveukupni pobednici na takmičenju učenika srednjih škola poneli su učenici Velimir Savić i Dušan Cvetković, dok je među školama titulu svekupunog pobednika ponela ekipa Trgovinsko – ugostiteljske škole iz Leskovca i njima je uručen pehar.