Povodom tradicionalne Roštiljijade 33. po redu još tokom jučerašnjeg dana, duž Bulevara Oslobođenja počeli su da se montiraju roštiljski štandovi sa baštama i oni na kojima će se prodavati razna roba.
Od ranog jutra raspaljuju se skare i pripremaju pljeskavice, ćevapi, uštipci, Leskovački voz i drugi specijaliteti našeg kraja, a po tradiciji, prisutni su i vlasnici pečenjara koji nude praseće i jagnjeće pečenje.
Restoran ,,Kod dva drugara“, vlasnika Ivice Zdravkovića renomiranog profesora gastronomije i osvajača brojnih prestižnih domaćih i internacionalnih nagrada ove godine priprema bogatu ponudu prilagođenu leskovačkoj tradiciji i kombinovanu sa specijalitetima čitavog Balkana.
Zdravković i sam očekuje pored građana i svoje prijatelje iz čitavog sveta sa kojima ima profesionalnu i ličnu saradnju i koji je svojevrsni ambasador leskovačke kuhinje.
On je pun entuzijazma i želje da leskovčanima i gostima ponudi kvalitet i pristupačne cene.
Tradicionalno, decenijama unazad, i restoran Koliba nudi svoje specijalitete, a recept za njih je ljubav i južnjački duh koji se unese u pripremu, kažu majstori roštilja.
Od ranog jutra gosti sa strane šetaju glavnom leskovačkom ulicom i kažu da sa nestrpljenjem očekuju večerašnji nastup Željka Samardžića.
Naša ekipa posetila je novi Gradski trg gde je montirana bina i gde se vrše poslednje pripreme za večerašnje otvaranje.